tirsdag den 15. marts 2011

Det anderledes bilvalg

Har i dag funderet lidt over mulighederne for at finde en nyere, lækker og samtidig anvendelig dagligdags-bil, der ikke ligner alle de andres for ca. 100.000 kr.

Her er et par af mine bud på sådan en bil. Bud nr. 1 er en fransk familie-limousine:
Renault Vel Satis (2001-2009). Fås med både 2.0 turbo og 3.5 V6 benziner samt forskellige dieselmotorer. V6-motoren ser ud til at være det rigtige valg. Den er fra Nissan og yder ca. 240 hk. (samme motor som i Nissan 350Z). Vel Satis har aldrig været solgt i DK fra ny, men har mange dele til fælles med Espace. Så med Nissan motoren burde sådan en luksus-Renault da være til at have med at gøre. Der er importeret en 2003 model med 150 hk dieselmotor i 2010. Registreringsafgiften på bilen blev fastsat til 86.000 kr.

Bud nr. 2 er en avanceret japansk sportscoupé:
Subaru SVX (1991-1997). Fås med 3.3 liters 6-cylindret boksermotor, og kun med 4-trins automatgear. Gearkassen er bilens svageste punkt, på grund af for dårlig køling. Den blev dog opdateret gennem produktionsperioden - så jo nyere jo bedre. På flere fora kan jeg se, at det er populært at erstatte automatgearkassen med en manuel Subaru gearkasse med et langt 5. gear til motorvej. Det vil jeg overveje til jeg en gang skal have en SVX. Resten af bilen skulle være i sædvanlig Subaru kvalitet - hvilket vil sige blandt de absolut bedste. Der er importeret en 1993 model i 2011. Registreringsafgiften på bilen blev fastsat til 43.000 kr.

2 kommentarer:

  1. Søren Pind havde en Vel Satis! det kan være det var den der blev importeret.
    Men ellers er den en fra TCD som havde en Avantine til salg - se det kunne være en herlig bil - den er tilpas quirky til at jeg ville elske at køre i den

    SvarSlet
  2. Hej Erik - Der vandt Søren Pind da lige lidt respekt her hos mig...

    Og ja - tænkte også på Avantine - det er formentlig næsten samme pris som Vel Satis??

    Vel Satis'ens forgænger, Safrane, er også et godt bud på noget anderledes og samtidig anvendeligt i dagligdagen. Den har jeg også et svagt spot for... Får helt lyst til en tur til Paris!

    SvarSlet