onsdag den 18. august 2010

Det sande Lancia...

I mandags kom min rejsefælle Claus og jeg tilfældigt forbi Vere Lancia i Haarlem, nær Amsterdam.

Og det var super heldigt, for Vere Lancia's ejer Paul van den Berg og sønnen Niki tog sig rigtig god tid til at fortælle om de lækre Lancia'er, der arbejdes på hos denne Lancia-specialist. Det var en kæmpe oplevelse og vi så nogle helt fantastisk lækre Lancia'er. Der var både en Fulvia Sport Competizione Daytona (replica), en Fulvia FM spider (også en replica), en Flavia Sport og en Appia Coupé under ombygning til ræs. Både værksted og udstillingslokalet var i øvrigt i en totalt gennemført stil - helt ned til detaljer som værkstedets logo:
Og de små reklamer, der fås som GO-cards:
Ejeren Paul viste sig at være en ildsjæl og viste rundt både på værkstedet og i det lille udstillingslokale, mens han fortalte om arbejdet med at optimere Lancia-bilerne - "We only stop when the car is running faster and looks better" - og den udtalelse kan vist ikke betvivles:
På værkstedet tager man udelukkende imod Lancia fra før 1972. Paul kunne faktisk kun komme på én mulig undtagelse, nemlig en Stratos... Vere Lancia fabrikerer selv mange af racerdelene, og har blandt andet udviklet en 2.0 liters version af Fulvia V4-motoren med op til 210 HK - her er det dog en 1,4 liters udgave med godt 130 hk:
I udstillingslokalet stod en Fulvia Sport Competizione Daytona - vægtoptimeret efter alle kunstens regler. Bilens ramme er gennemboret på kryds og tværs samt beklædt med aluminium:
Ja selv gearskiftet og håndbremsen er gennemborede:
De motorer, der bygges på det lille værksted, køres til inden de sendes afsted til kunder i små trækasser. Til denne opgave har Paul en Fulvia Berlina, som motorerne monteres i, for senere at blive løftet ud igen, når de er klar til levering. På værkstedet var sønnen Niki ved at gøre Berlina'en klar til montering af den næste racermotor, der skal køres til (en opgave far og søn deles om):
Det lille udstillingslokale er temmelig trangt, men kan lige akkurat rumme tre små juveler:

Det var en kæmpe oplevelse at besøge Paul og Niki, og jeg kan derfor kun opfordre til, at man lægger vejen forbi Vere Lancia, næste gang turen går til Holland.

Endnu et par billeder fra - denne gang fra Vere Lancia's hjemmeside - blot som appetitvækker:

1 kommentar:

  1. Would an english translation be possible? Thank you gentlemen for your visit and this review of Vere Lancia.
    Kind regards,
    Niki
    www.verelancia.com

    SvarSlet