torsdag den 5. maj 2011

En Amazon som daglig slider ?

Jeg blev i dag ringet op af en Amazon-ejer fra Fyn. Årsagen til det var, at jeg sidste år havde responderet på en salgsannonce. Dengang nænnede den ældre dame alligvel ikke at skille sig af med Volvo'en. Nu vil hun alligevel sælge... Og jeg får lov at se den som den første !

Der er tale om en 4-dørs 122'er fra 1965. Den er opdateret på enkelte områder, bl.a. med en lidt nyere B20 motor og let opgradere bremser. Bremserne er renoveret i forbindelse med syn i 2009, hvor der også er lavet rust. Volvo'en er imidlertid ikke blevet malet efter rustreparationerne. Fordelen ved det er, at man lidt bedre kan vurdere kvaliteten af arbejdet. Omvendt skal man jo så have den malet... Og så er det jo heldigt, at man kender en autolakerer og at der følger original maling med. Farven på bilen er lysegrøn som på det svenske eksemplar her:
Nu grubler jeg derfor igen over om en Amazon virkelig kan fungere som hverdagsbil for mig og min lille familie - hele året rundt? Min nuværende Volvo 740 har sammen med min gamle Saab 900 lært mig, at det ikke behøver at gå så stærkt på motorvejen. Og faktisk fulgtes jeg i sidste uge med en fin rød Amazon fra Ringsted til Storebælt. Det så ud til at gå fint med hastigheder mellem ca. 110 og 120 km/t...

2 kommentarer:

 1. På vej mod jylland mandag, hvor jeg lå på omkring 110 km/t ved Ringsted, blev jeg overhalet af en Citroën DS. Den var fin, men så faktisk også ud til at blive brugt til hverdagskørsel.
  Det satte også nogle tanker i gang; hovedsageligt franske tanker. Men det ser(heldigvis?!) ud til, at den serie 1 CX'er jeg tidligere har været varm på er blevet solgt.

  Men det stoppede alligevel ikke de franske fristelser... Hvilket så sendte mig omkring leboncoin.fr, hvor jeg nåede forbi både CX, SM og GS inden jeg igen fik en anelse jordforbindelse... :-)

  Måske du har læst den, men der findes i øvrigt en udemærket dansk bog om Amazonen. Har selv konsulteret den, da jeg på et tidspunkt havde en Amazon til at spøge i kullissen.

  SvarSlet
 2. Ja - Citroner er også en tilbagevendende tanke her..

  Har godt set at der er en dansk bog om Amazon, men har den ikke... Men den kan vel fås !

  SvarSlet