tirsdag den 29. juni 2010

CRAA 2010 - GT-biler op til 1965

Et af de absolut mest interessante indslag ved Classic Race Aarhus, der blev afviklet i den forgangne weekend, var kampen om topplaceringer i GTS-klassen (GT-biler op til 1965).

Løbet blev afgjort i en tæt kamp mellem Christoph Kjærsgaard i Lotus Elan 26R, Han intVelt i TVR Griffith 200 og min personlige favorit Michiel Campagne i Chevrolet Corvette Grand Sport. Tre meget forskellige biler - den lille vævre Elan med 180-85 hk til ca. 570 kg, den store amerikaner med op mod 600 hk til ca. 1280 kg og hybriden Griffith med 400 hk til ca. 840 kg.

Lørdagens heat 1 blev domineret af Kjærsgaard i Elan'en, mens der var meget tæt kamp om 2. og 3. pladsen mellem de to hollændere i henholdsvis TVR og Corvette. Campagne i Corvette trak det længste strå - efter en kørefejl fra intVelt i TVR'en.

Søndag morgens 'warm up' tydede på at der var blevet skruet i V8'erne hen over natten - for tilsyneladende var det nu den tunge Grand Sport, der var hurtigst. Desværre måtte Campagne udgå umiddelbart før starten på det afgørende heat med elektriske problemer. Kampen om den samlede sejer blev derfor overladt til inVelt og Kjærsgaard, der lå utrolig tæt fra start til mål. Heat 2 blev således afgjort med en samlet difference på kun 1.31 sekunder til fordel til TVR'en!! Men 2. pladsen var sammen lørdagens sejr nok til at sikre Cristoph Kjærsgaard i Elan'en den samlede sejr i klassen for GT biler op til 1965.

Vinderbilen - en veltrimmet Lotus Elan 26R. Christoph Kjærsgaard kunne fortælle mig, at han måtte starte med fuld tank, for at være sikker på at kunne holde vægten på 570 kg ved målstregen:
En fortjent nummer 2 - Han intVelt i TVR Griffith 200 - en af weekendens aller fedeste biler efter min mening. Ford V8 motoren lød ekstremt arrig, når der blev  accelereret ned at langsiden:
Og publikumsfavoritten (eller i hvert fald min!!) - den første Corvette Grand Sport i en lille continuation-serie bygget af Duntov Motor Company på officiel licens fra GM (oprindeligt blev der kun bygget 5 Grand Sport). Det lød som torden, når der blev lukket op for gassen i den 6.2 liter store V8'er på vej ud af svingene (med en MEGET bred kørestil til følge). På Oddervej var det ifølge Campagne ekstremt svært at få fodfæste ud af 1. gears-kurven:
Desværre kom min favorit - grundet elektriske problemer - ikke til start i søndagens heat 2, selvom der blev gjort ihærdige forsøg på at få den i gang:
Michiel Campagne lovede, at han stiller op i Grand Sport'en til Copenhagen Classic Grand Prix den 7. - 8. august 2010 (Campagne og Grand Sport'en vandt løbet i 2009). Michiel kunne også fortælle mig, at han sammen med Duntov er i gang med at videreudvikle på bilen. Via et lettere karosseri, motor i aluminium, magnesium fælge, etc. er det planen at barbere godt og vel 200 kg af bilens vægt.. Det bliver den jo kun vildere af:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar