søndag den 11. april 2010

BMW e30 update!

Min 'nye' 325i har været benyttet flittigt i de seneste dage. Den går bare godt! Og den er hurtigere end jeg erindrer det - sådan en e30 med den store kværn.. Forskellige 'småting' har dog åbenbaret sig i løbet af det første par dages brug:

 • Den bliver varm i tæt bytrafik - så der skal tjekkes viskosekobling/termostat, for blæseren kører IKKE!
 • Jeg må have fundet nogle andre dæk - de 'no name', der er monteret nu både ryster og støjer så meget at en stor del af køreoplevelsen går tabt.
Det første punkt tager NICA i Hinnerup fat på onsdag - for der er i forvejen bestilt tid til t-rem skifte, vandpumpe mm. Mht. dæk overvejer jeg lige nu, om jeg skal have sporty Toyo som på min sidste 325i - eller om jeg skal gå efter mere komfortable, og altid gode conti eller evt. Michelin. Er der andre gode bud? Nokian er endnu et alternativ med god komfort og slidstyrke til rimelige penge. Det er jo trods alt en familie øse!! 

Jeg har også taget fat på det kosmetiske: Højre fordør er ret rusten, men jeg har fundet en rustfri i den rigtige Diamant-schwartz metallic lakering til 400,- hos en BMW entusiast på Fyn. Hos Koed.dk har jeg desuden bestilt lakstift, 4 nye fælgemblemer, oliepåfyldningsdæksel og en original, men brugt frontspoilerlæbe..

I 'bøndernes paradis' er der indkøbt et stk hundegitter, så de to firbenede familiemedlemmer bliver bagerst i vognen, når de en sjælden gang er med ude at køre. Arrangementet blev prøvekørt i går, og det virkede som om der var stor tilfredshed på bagerste række!

Mere følger i de kommende dage..

7 kommentarer:

 1. Jeg kan anbefale Michelin Energysaver som jeg har på MX-5'eren, eller Nokian som på E30'eren, faktisk også et godt dæk. Men husk nu de både skal egne sig til stille kørsel med familien, og fast cornering på Pustervig ;o)

  SvarSlet
 2. Pustervig? Findes der moderne dæk, der er optimeret til toppede brosten?

  SvarSlet
 3. Det er et af mange emner, jeg gerne vil analysere via mine automotive aktiviteter. Foreløbige erfaringer peger dog i retning af, at et vist kompromis med performance på asfalt er nødvendig.
  Får jeg på et tidspunkt en blog, vil dette emne helt klart blive prioriteret :o)

  SvarSlet
 4. Ja - cruising på Pustevig er en undervurderet diciplin, der egentlig bør vægtes relativt højt i det samlede billede, når vigtige beslutninger som dækvalg skal træffes..

  SvarSlet
 5. Jeg vil anbefale dig at søge hjælp på et tysk mærke forum. På den måde kan du få glæde af andres "dyre købte" erfaringer. Jeg gjorde det
  i forbindelse med at mine ellers ok Michelin (på en Lancia Kappa) trængte til en udskiftning. Jeg blev anbefalet Conti eller Pirelli, jeg husker ikke længere typerne. Jeg valgte Conti, som flest havde anbefalet.
  En klar forbedring.

  SvarSlet
 6. Tak Vincenzo - jeg har netop bestilt 4 Conti dæk..

  SvarSlet
 7. - Som er de rigtige til en Lancia k.
  Så må vi jo håbe de også er rigtige til BMW e30 !!!!

  SvarSlet