fredag den 9. september 2011

Fiat X1/9 prøvekørt

I sommerferien var jeg i markedet efter en sjov og sporty klassiker. Det var vist min gode ven Michael H, der gjorde mig opmærksom på en fin Fiat X1/9 i semi-race setup, der var til salg på Fyn. Bilen var fra 1979 og altså med 1,5 liters motor. Dette eksemplar var dog krydret med to dobbelte 40 mm Dellorto karburatorer, modificeret topstykke, skarpere knast mm., og skulle ifølge sælger have godt 100 hk at gøre godt med. Bilens ydre var pyntet med nogle ret lækre klistermærker og gule Abarth fælge, og så faktisk ret fræk ud:
Jeg tog til Fyn for at se bilen an, og blev ikke skuffet. Det styrtregnede under prøveturen, så jeg kørte forsigtigt. Det umiddelbare indtryk var dog at bilen kørte fantastisk, føltes ret hurtig og styrede knivskarpt - takket være en undervogn med Eibach fjedre og Koni dæmpere samt bremser fra en Uno Turbo. Allerbedst var dog lyden. Den har jeg forsøgt at illustrere med dette videoklip (jeg undskylder for kvalitet og rystelser):
Alt i alt en super fed bil. De 100 hk+ virkede ikke som en overdrivelse. Prisen var godt 30.000 kr. i nysynet stand - faktisk overraskende billigt for en så velkørende, sporty og opmærksomhedsskabende bil. En perfekt bil til den daglige tur til og fra arbejde samt til weekendens track days. Jeg burde have købt den...

5 kommentarer:

 1. Den havde jeg helt glemt... ja den var lækker, og fed fed lyd!!

  Synes dog 240Z slår den - også på lyden :-)

  SvarSlet
 2. Ja Michael... En 240Z ville jeg da også hellere have! Men det er jo to forskellige biler til forskellige priser - der jo egentlig ville supplere hinanden rigtig godt ??

  Mere om 240Z senere...

  SvarSlet
 3. Hvad pokker var dog din begrundelse for IKKE at købe den...???

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kom til at købe en halv Fulvia.... OG så var der ikke flere penge!

   Slet
 4. Jeg skal have kørekort om 2 år (er 16 år), og interessere mig meget for en Fiat X1/9 da den både er sporty, let og økonomisk, og regner med at tage på track-day nogle gange, så derfor spørger jeg; er den stadigvæk til salg, og til hvor meget.

  SvarSlet