søndag den 26. maj 2013

CRAA 2013

Ja - så blogges der igen... Shell havde nemlig inviteret til Classic Race Aarhus 2013. Og sådan en invitation kan man jo ikke sige nej til !!!

Det var først og fremmest en hyggelig weekend med masser af god bilsnak, og jeg mødtes med mine medsammensvorne, både fredag, og igen lørdag, hvor der efter morgenmaden blev linet op:
Samt søndag, hvor vi samledes 4 x Lancia og kørte sammen ned til Classic Car Park på Tangkrogen:
Den hvide Fulvia er i øvrigt min, og indkøbt til lejligheden. Den kommer der helt sikkert mere om her på bloggen - det er en fantastisk lille bil! Classic Car Park var bestemt et besøg værd, for der stod en del fine biler som jeg ikke lige var stødt på før. Weekendens favorit var der dog aldrig tvivl om, det var med stor margin den super fine Maserati Mistral, der stod parkeret dernede lørdag: 
Selve ræset var derimod ret skuffende. Vejret var markant bedre end sidste år, men alligevel synes det som om at afbrydelserne var flere? Ikke mindst søndag, hvor jeg troligt stod i svinget op mod Oddervej det meste af efterdagen. De egentlige race-momenter denne eftermiddag kunne vel tælles på én enkelt hånd? I hvert fald dem for os med hang til klassiske biler… 

Og når vi nu er ved det med de klassiske biler i feltet: Det går den forkerte vej – og det går stærkt! Ikke mindst i 65-klassen, der ellers er min favorit-klasse.. Æv – siger jeg bare! Jeg kender ikke årsagen til at en stor del af de mere spændende biler udebliver, om det fx er banen? Eller om det er arrangørernes for mig særdeles kiksede fokus på Legend- og DTC-cars? Fatter ikke hvad disse klasser skal i et race for klassiske biler? Giv dem dog for pokker et sæde i en klassisk bil, hvis det er fordi Magnussen, Elgaard med flere absolut SKAL være med!

Jeg kan kun frygte, at publikumsrekorder, vejret og de mange fadøl der gled ned, får arrangørerne til at forsætte i denne (i mine øjne) helt forkerte retning. Så kan vi om et eller to år stå helt uden udenlandske deltagere, med et deltagerfelt, der svarer til det vi kan se på Jyllandsringen den følgende weekend, bare i en lidt reduceret udgave… Sådan håber jeg da for alt i verden ikke det går! Især F1 klassen, der ellers var blæst meget op, var en joke. To biler var der vel på banen i løbet af søndagen? Nå - men det var vist brok nok for denne gang. Jeg håber som nævnt, at arrangørerne finder idé-kassen frem igen. Takterne var jo så fantastisk gode, især det første par år...

Her har jeg samlet lidt action fra banen, og suppleret med nogle skud fra ryttergårdene. Kategorien er mine personlige favoritter, og dermed dem, der alligevel var med til alligevel af gøre CRAA til så stor en oplevelse, at jeg med stor sandsynlighed kommer igen næste år. Der var jo først og fremmest Formel 1'erne - her fra Lotus, March og Cooper:
I 65-klassen var favoritten klart Palles lille Ginetta G4, som jeg før har blogget om. Jeg kunne studere detaljerne på den ellers relativt simple bil i timevis:
I den lille 71-klasse, var det primært Mini'ene der fangede min opmærksomhed. Især Nicolaj Fuhrman i nr. 67 kørte rigtig stærkt:
I 71-klassen for biler over 1300 ccm glædede det mig at se, at Alfa'erne havde fundet så meget fart, at de nu kunne hænge på BMW'erne. De to 1750 GTAm her var weekendens største overraskelser og bestemt blandt mine favoritter på banen:
I 71-klassen hører også den fine 240Z hjemme, og den tog i mine ører prisen som bilen med den lækreste motorlyd, denne weekend:
I opvisningsklassen for Sports- og Racingcars var det den fine Elva 100 Formula Junior, der stjal billedet:
Sammen med den meget meget fine og enormt lækkert patinerede Bugatti Type 37 Grandprix:
De måtte meget gerne stå i min garage, begge to...

Thats all folks! Tak til Shell for invitationen, og til Ziggy for den gode kaffe, som kunne indtages i ly af den nye racebus:
Interesserede kan i øvrigt se resultater fra CRAA 2013 her.

6 kommentarer:

 1. Fin reportage og fine billeder :)

  SvarSlet
 2. Jeg er enig, virkelig spændende læsning og flotte billeder. Tjek min blog http://albert.st/

  SvarSlet
 3. Så fedt at se så mange spændende klassikere i et løb:)
  http://bilnationen.dk/

  SvarSlet
 4. Austin er en super klassiker :)

  SvarSlet
 5. Lækkert indlæg - og ikke desto mindre noget rigtig lækkert at kigge på :)) Skriver faktisk selv blog, omkring biler - specielt min Mercedes S-class som i øjeblikket er min øjesten - tjek det ud hvis du har lyst! sulux.wordpress.com

  SvarSlet